středa 19. listopadu 2008

Úkole rostó, sódruzi, a my rosteme s něma

Výhodou spolupráce s bodrými postaršími pány je zásobárna hlášek z dob dávno minulých. Koneckonců ve firmě, kde se posuzuje, na kolik procent plníme plán, to není až zas tak mimo mísu. ;-) Nicméně v tomto případě jde o pregnantní vyjádření i pro sféru soukromého života.

Poněvadž úkole, které je potřeba splnit v souvislosti s vybavováním našeho příbytku některé papírování a další úkony s tím spojené, rostó a my už z toho asi vyrosteme s něma. :-)

Ale není na místě si stěžovat. Díky tomu, že poslední měsíc každý volný den a téměř každou volnou chvíli sháníme, zařizujeme, montujeme, uklízíme a hlavně chodíme plnit kontejnery na tříděný i směsný odpad (v životě mi pod rukama neprošlo tolik kartonových krabic, polystyrenu a igelitových pytlů), dá už se snad celkem objektivně definovat naše obydlí jako domov. A dospěla jsem k závěru, že domov, kromě samozřejmě členů domácnosti, dělá hlavně vybavená kuchyň a pohovka v obýváku. Vůbec nechápu, jak jsme mohli být dva roky bez trouby a gauče na lenošení ... a bez knihovny.

Dnes nám odpoledne dovezli snad poslední velký kus nábytku, který bude potřeba složitěji montovat (i když po tolika skříních z Ikei a pár věcech ze Sconta, kde se s návody téměř nebo vůbec neobtěžují, se dá říct, že jsme téměř přeborníci v sestavování nábytku prakticky z čehokoli a s jakýmkoli počtem chybějících součástek) a pak už zbyde "jen" ten neustále se prodlužující seznam takových serepetiček, jako jsou různé hřebíky a šroubky, lišty, plechy, lustry, štětky na mytí záchodu, barové stoličky a tak. :-)

Tudíž se domnívám, že bychom mohli letošní Vánoce strávit v poměrně důstojných podmínkách. Už se začínám porozhlížet po nějakých těch dekoracích, osnuji plány, jak by to všechno mohlo probíhat a vůbec nejvíc ze všeho se těším, až si budu ve vlastní troubě péct vlastní cukroví, ale ještě předtím musím stihnout kaštany a jablíčka se skořicí a brusinkami...

S příhlédnutím k tomu se současné a nadcházející dlouhé období sychravých, studených a blátivo-plýskanicových dní jeví jako celkem k přežití. :-)

Žádné komentáře: