pondělí 1. prosince 2008

První adventní neděle

Poslední předadventní sobotu jsem si pořídila festovní bolest v krku a k tomu decentní (rozuměj zvýšenou) teplotu, v důsledku čehož mi chvílemi nebylo úplně nejlíp, a tak jsme aktivity out- i indoorové omezili o víkendu na minimum.

Mezi několik málo zpestření patřilo pojídání výborné tvarohové štóly, kterou nám rodiče v sobotu dovezli od prarodičů, a - pro Elfíka a tátu - vyměňování jmenovky na zvoncích u vchodových dveří (co tam venku v zimě dělali tak dlouho, jsem pochopila, když mi po návratu sdělili, že systém je vymyšlen tak sofistikovaně, že po sundání krytky štítků na zvoncích vypadnou ven všechny jmenovky... takže bůhví, k jakým škatulatům teď došlo, i když pánové tvrdili, že vrátili všechna jména, kam patří) a dopravování po Praze 2,70 m dlouhé přechodové lišty lino-koberec (k tomu dodám, že lišta je neohebná, takže ji nejde stočit a cpěte se s takovou nádherou do MHD... a to, že se po složité přepravě nakonec ukázalo, že to nebyla lišta lino-koberec, ale koberec-koberec, tedy pro naše účely téměř nepoužitelná, snad už ani dodávat nebudu).

V neděli jsem se vzchopila k vyšampónování koberce v obýváku, jehož světlé tóny téměř zanikly následkem toho, jak jsme nam něm od přistěhování neustále skladovali a hlavně neustále posunovali nejrůznější (ale všechny bez výjimky zašpiněné nebo zaprášené) kartónové krabice. Teď už nás moc skladování a posunování krabic v budoucnu nečeká, takže bylo konečně smysluplné dát si tu práci a navrátit koberci barvu, kterou měl naposledy před dvěma měsíci. Navíc nás v pátek čeká oficiální kolaudace bytu s kamarády, takže je vhodné, aby byl byt v takovém stavu, aby návštěva v šoku neutekla hned po letmém shlédnutí jeho útrob.

Odpoledne jsme krátce jukli na vánoční trhy, abychom za běhu ukořistili adventní věnec a zase šupky dupky do tepla. A večer poprvé v životě ve svém vlastním bytě na svém vlastním adventním věnci zapálit svou první adventní svíčku. Na první požár zatím nedošlo, hurá!

Do prvního adventního pracovního dne jsem se prospala s několika přestávkami na záchvaty kašle, ale jinak v celkem dobrém stavu psychickém i fyzickém dočkala se přestávky na oběd a naplněná svíčkovou s knedlíkem vyrazila nakoupit některé propriety na vánoční pečení - mj. mandle, pomerančovou kůru, Heru, čokoládu na vaření a sušené datle. Odpolední pracovně-vánoční atmošku chtěla jsem vylepšit zakoupením čaje "Švestky s vanilkou a se skořicí", avšak po degustaci nutno říct, že jde o něm v pozitivním smyslu použít pouze známý reklamní slogan "voní hezky". :-P

Žádné komentáře: