středa 3. prosince 2008

Adventní odříkání

Doba předvánoční má být dobou skromnosti, odříkání a usebrání. To je fikané jak ve sféře duchovní, tak v té světské, neb když to vezmete čistě materiálně, tak když budu měsíc držet půst, nebo přinejmenším budu na Štědrý den až do večera hladovět, přijde mi pak skoro každá šlichta jako výborné slavnostní pohoštění. ;-)

Letos jsem to vzala tak nějak za opačný konec, a to jak v hojnosti jídla, tak také v hojnosti alkoholu. Byvše téměř abstinentka, nasaju během tohoto adventu - jedna kolaudační oslava za námi, jedna před námi, na obzoru promoce, firemní večírek, besídka a oslava svátku + minulý a tento týden jeden sraz s vedoucím diplomky, jeden se spolužáky a včera oslava jednoho kolegy z práce (popíjet v pracovní době a následně večer doma mýt podlahy po dělnících a plácat těsto na zázvorky a přitom to všechno činění těla pozorovat s malým odstupem a tedy pocitem, že to dělá spíš někdo jiný než vy, má své kouzlo :-)) - víc než za celý rok.

Pro ty, kdo mi už pomalu rezervují místo v protialkoholní léčebně, doplním, že můj chlastací rekord z těchto výše uvedených dní jsou dva svařáky, neb bez tréninku mi stačí málo, takže - alespoň prozatím - netřeba nade mnou lámat hůl. :-P

A vůbec celý tento článek by nevznikl, kdybych dnes neabsolvovala tříchodový oběd zahájený aperitivem a zakončený čokoládovým dortem se šlehačkou, a nenastala by tak akutní potřeba za každou cenu se do konce pracovní doby udržet v jakés takés duševní aktivitě, abych tu v zápětí hlasitě nechrápala s hlavou opřenou o klávesnici (šéf sedí hned ve vedlejší kanceláři a zdi jsou tenké).

No a mezi vším tím hýřením naštěstí nacházím čas i na shánění dárků, takže co zbývá hlavně pořídit, jsou dárky, které pak sami dostaneme od rodičů. :-) Dnes budu péct zázvorky, příští víkend perníčky a slepované ořechy a krátce před Vánoci splácám ještě pár druhů relativně zdravého cukroví a atmoška bude jak hrom.8-)

Žádné komentáře: