středa 4. července 2007

Další rok - nový blog

Za pár dní se před Malenkou otevře poslední pětadvacetina, která ji bude dělit od vstupu do druhé půle prvního půlstoletí jejího života. A při této příležitosti vzniká i její nový blog. Snad se tu vám i mně bude líbit.

Malenka je stále ještě mladice. Ostatně pojem mladice a to, jaké věkové kategorie do něj spadají, se postupem času stále více rozšiřuje. Musím si vždycky vzpomenout na svého pradědečka, který ve svých téměř devadesáti letech za "mladého chlapa" považoval kmety i ve věku sedmdesáti let. Všechno je holt relativní. Už i já se přistihnu, že do této kategorie pojímám muže tak do čtyřicítky, zatímco před deseti lety v mých představách končilo mládí tak maximálně ve dvaceti.

Přesto jsou patrny neklamné známky toho, že Malenka už dávno není žádným teenagerem. Udělaly se jí první vrásky na čele. Experimentálně bylo zjištěno (rozuměj: ksichtěním se do zrcadla bylo zjištěno), že to není z mračení nýbrž z údivu, z něhož zejména ve škole výše jmenovaná nevychází. A rozhodně se zde nejedná o údiv z nabývaných znalostí.

Dále došlo k tomu, že mládež z Malenčina takřka rodného paneláku ji začala uctivě zdravit "Dobrý den.", ačkoli se během předešlého téměř dvacetiletého soužití navzájem ignorovali.

A v neposlední řadě nabyla Malenka takové dospělácké důstojnosti, že může beze studu chodit na veřejnosti v růžovém tričku s Prasátkem a s vlasy spletenými do dvou copů, ačkoli by se před deseti lety k takovémuto vzezření bezpochyby vyjádřila v tom smyslu, že tohle je leda pro malý holky. Ve svém věku se však Malenka nemusí obávat, že by došlo k nějakému trapnému omylu a ona byla považována za dítko školou povinné.

Ze stejného důvodu nemusí také pít, kouřit, ponocovat ani jinak hýřit, protože i to jsou atributy označující ty "dospělé" (ale to, že nemusí, však neznamená, že nemůže:-)). Malenka je evidentně dospělá. Proto si může konečně ze skříně vytáhnout kyblíček, lopatičku a bábovičky a jít aktivně odpočívat na pískoviště... Kdyby je ta zpropadená Evropská unie nezakázala grrrr. :-P

2 komentáře:

Anonymní řekl(a)...

me se tedy tenhle novy design moc nelibi. kyticky byly preci jen stylovejsi :( ale holt nam starnou i ty blogy.

Anonymní řekl(a)...

Kytičky byly stylovější, ale taky už přeci jen okoukaný a tohle taky nemusí být definitivní podoba. Pro mě je důležitější to, že tady si to můžu snadnějc sama upravovat, aniž bych musela umět html.