čtvrtek 18. října 2007

Láska na první pohled

Nejkrásnější kluk, jakého jsem kdy viděla, si v autobuse přisedl přímo naproti mně. Měl hnědé, nakrátko ostříhané vlasy a nádherné veliké čokoládové oči. Do těch očí se vešel celý svět. Podíval se na mě a když se naše pohledy střetly, usmál se na mě. Taky jsem se usmála.

A pak už byla konečná a my vystupovali. A ten nejnádhernější kluk šel na opačnou stranu než já. Šel se svojí maminkou a drželi se spolu za ruce. Mohlo mu být tak něco přes tři roky. Domů bych si ho vzala hned (a jistě chápete, že teď nemluvím jako pedofil, ale jako potenciální maminka).

A dneska se u nás v sámošce objevily první vánoční kolekce a figurky trojice, kterou vídáme 5. prosince navečer. Jupíí. :-)

Úplně to vyléčilo moje naštvání z toho, že nás doc. Blbec Bubák nechal napochodovat na svou dnešní domnělou přednášku, na kterou musel vědět, že nebude moct přijít, neb v té době zkoušel u státnic. Plně chápu rozhořčení svých pracujících kolegů, kteří se právem dožadují náhrady mzdy, neboť šli zcela zbytečně o tři hodiny dřív z práce... Tomu se říká naprostá bezohlednost ze strany vyučujícího a stejně naprostá bezmocnost nás studentů, kteří si nemůžeme ani stěžovat, protože bychom z toho měli akorát nepříjemnosti...

6 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

pracující studenti? inu proč ne. A představuji si takového mile roztržitého profesora, který si v pohodě naplánuje dvě akce na jeden termín a vůbec to neodhalí. :-) jenia

Anonymní řekl(a)...

Ano, pracující studenti. On člověk kolem pětadvaceti už nechce být zcela závislý na rodičích a neustále je finančně vysávat.
Kéžby mile roztržitý profesor. Arogantní blbec je to, co si myslí, že je ředitel Zeměkoule. Pro něj nestojíme ani za to, aby nám dal vedět, že nemůže přijít na přednášku. A když už se přijít uráčí, chodí alespoň o dvacet minut později, asi abychom si pořádně vážili toho, když nakonec přijde. A nikdy se samozřejmě neomluví. :-/

Anonymní řekl(a)...

tak snad být vděčná, že takových není většina...i když útěcha je to malá

Anonymní řekl(a)...

Remcani mezi studentama a anonymni blogovani na netu vec nenapravi, musite si stezovat primo jemu, pripadne nekam na vedeni. Neprijemnosti bude mit on, ne vy. Musite se bit za sva studentska prava a touhu po vzdelani!

Anonymní řekl(a)...

Hanele: Ano, přinejmenším moje mamka, která učí na VŠ. Bere to hrozně vážně, pečlivě se připravuje na přednášky, mrzí ji, když musí někoho vyhodit a snaží se být maximálně spravedlivá... Vždycky, když je z toho všeho ve stresu, říkám jí, ať to dělá jako většina vyučujících u nás na škole - ať na všechno a všechny kašle... Oba extrémní póly my si měly z toho druhého trošku něco vzít a bude to k přežití pro všechny. :-)

Carjon: To je samozřejmě správný postup, ale v nějakém světě, kde je demokracie a rovnoprávnost. Stejně jako málokterej pacient si bude stěžovat na doktora, aspoň dokud nevypadne z té nemocnice, ve které se léčil, protože do té doby mu pořád hrozí, že mu ten doktor z pomsty uřízne něco, co nemá, nebo bude přinejmenším protivnej... Na naší katedře vládne diktátor doc. Bubák a možnost nápravy tudíž neexistuje. Stačí, že jeden spolužák se pozitivně vyjádřil o proděkanovi, kterýho Bubák nesnáší, a má z toho takový průsery, že bude mít štěstí, když dostuduje... Ani odvolat Bubáka nejvyšším vedením (děkan a tak) nejde, protože on už odvolaný je. Po něm máme teď už druhého vedoucího katedry, což je evidentně čistě formální, protože stejně stále všechno řídí a rozhoduje Bubák. Až budem - jestli budem - mít v kapse diplom, pak si můžem zkusit stěžovat, aby to aspoň ti po nás měli lehčí.

Anonymní řekl(a)...

No tak to tam mate srandu, aspon se nenudite..nebo teda spis nudite kdyz cekate na ty prednasky :(