čtvrtek 4. října 2007

Zapečená tykev se sýrem a bazalkou

Ingredience:

  • 2 větší tykve (asi po 400g)

  • 1 cibule

  • 2 lžíce oleje

  • lžíce čerstvé pokrájené bazalky (nebo ½ lžičky sušené)

  • sůl

  • mletý pepř

  • 1 hrneček zakysané smetany

  • ½ hrnečku strouhaného čedaru nebo ementálu

  • 2 vejce

Postup:

Omyté tykve nakrájíme na kolečka. Cibuli osmahneme na rozehřátém oleji, přidáme tykve a ochutíme bazalkou. Zakysanou smetanu smícháme se strouhaným sýrem, vejci, osolíme a opepříme. Do vymaštěné zapékací misky dáme směs tykví s cibulí a zalijeme směsí se smetanou. V předehřáté troubě zapékáme asi 45 minut. Podáváme s vařenými brambory, ale výborné je to i jen s čerstvým chlebem namazaným máslem.

Žádné komentáře: